Αλεύρι ΖΕΑΣ

Η Ζέα αποτελούσε από τα σημαντικότερα προϊόντα διατροφής των αρχαίων Ελλήνων καθώς δεν είναι τυχαίο ότι ετυμολογικά η λέξη προέρχεται από το «ζείδωρος» δηλαδή αυτόν που δωρίζει την ζωή.

Είναι από τα πρώτα δημητριακά που αξιοποίησε ο άνθρωπος και η θρεπτική αξία του είναι αναμφισβήτητη. Στις μέρες μας αποτελεί επίσης μέγιστη πρωτεΐνη και αποτελεί ιδανική επιλογή για άτομα που δυσανασχετούν στην γλουτένη (πρωτεΐνη του σιταριού) και όχι μόνο.

Το σιτάρι Ζέας αποτελεί βασικό συστατικό για αρτοσκευάσματα, ψωμί, ζυμαρικά αλλά και μπισκότα καθώς παρέχει δέκα φορές μεγαλύτερες ποσότητες μαγνησίου σε σχέση με το κοινό σε όλους σιτάρι.

Όσον αφορά την καλλιέργειά του είναι φοβερά ανθεκτικό σε μυκητολογικές ασθένειες, ειδικά σε περιοχές με υψηλή υγρασία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορεί να καλλιεργηθεί ως βιολογικό.

Το σιτάρι Ζέας, με τις υψηλές περιεκτικότητες φυτικών ινών μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη στο αίμα. Η κατανάλωση του λοιπόν συνίσταται άφοβα σε συνδυασμό με το αλεύρι Ζέας που αμφότερα αποτελούν έναν άκρως αποτελεσματικό συνδυασμό για την υγεία σας.

Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Περισσότερες πληροφορίες

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο