Φυσικοβούτυρο Σερρών

To μοναδικό Ελληνικό γνήσιο φυστικοβούτυρο της οικογένειας Αγρινίδη από τις Σέρρες.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία απασχολούνται ο ίδιος, η γυναίκα του και τα 2 τους παιδιά.

Η εταιρία δημιουργήθηκε το 2000 και εδρεύει στην Αμμουδιά Σερρών. Από τα πρώτα κιόλας βήματα ακολουθούν παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής Ξηρών Καρπών σε μεγάλη ποικιλία και σύμφωνα με ποιοτικές σταθερές διεθνούς νομοθεσίας. Η φιλοσοφία της πηγάζει από το γεγονός ότι το τελικό προϊόν καταλήγει σε ανθρώπους που θέλουν να γευτούν κάτι υγιεινό και ποιοτικό.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Όλα σε 1

Νέα προϊόντα από τον γνωστό σεφ Βαγγέλη Δρίσκα.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως Σάλτσα, Μαρινάδα, Ντρέσινγκ ή Dip.
Φτιαγμένα με αγνά υλικά, είναι τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας και της νοστιμιάς σε κάθε μαγείρεμα!
Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Όλα σε 1»
Η Αρωματική…Σάλτσα/Μαρινάδα/Dressing  «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Όλα σε 1»
Η Πικάντικη…Σάλτσα/Μαρινάδα/Dip  «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ Όλα σε 1»

Κάντε την παραγγελία σας εδώ και παραλάβετε στην πόρτα σας, πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα

Χαρουπόμελο Κρήτης

Το Χαρουπόμελο της creta carob παράγεται από καρπούς του χαρουπόδεντρου και έχει μια ήπια, γλυκιά γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γλυκαντικό για κέικ, ταχίνι, ζεστά και κρύα ροφήματα, γιαούρτι, παγωτό και στο ρύζι.

Διαβάστε περισσότερα

Μελάσσα Βιοαγρός

Η βιολογική μελάσσα της ΒΙΟΑΓΡΟΣ εξάγεται κατά την παραδοσιακή διαδικασία της παραγωγής της ζάχαρης από το ζαχαροκάλαμο, διατηρώντας παράλληλα όλα τα ευεργετικά και θρεπτικά συστατικά του ζαχαροκάλαμου.

Διαβάστε περισσότερα

Αλεύρι Ζέας Αντωνόπουλου

Αγρόκτημα Αντωνόπουλου – Αλεύρι ζέας ολικής άλεσης.

100% του προϊστορικού triticum dicoccum.

Βιοκαλλιέργεια από το 1985. «Μόνο γηγενείς ελληνικές ποικιλίες».

100% του προϊστορικού δημητριακού ζέας.

Η Ζέα (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Δείγματά του έχουν βρεθεί σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον ελλαδικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12.000 χρόνια π.χ.
Οι αρχαίοι δεν έτρωγαν ψωμί από σιτάρι. Το σιτάρι το είχαν ως τροφή των ζώων και το (ονό­μαζαν πυρρό).
Στην μυκηναϊκή εποχή, κάθε σπίτι έφτιαχνε μόνο του το ψωμί που κατανάλωνε και για το λόγο αυτό είχε το χειροκίνητο μύλο του, που μετέτρεπε την ζέα σε αλεύρι.

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με χαρουπάλευρο

Υλικά:haroupi2

350γρ. αλεύρι ολικής άλεσης μαλακό

150γρ. χαρουπάλευρο

1/2 ποτήρι του νερού λάδι

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι του γλυκου σόδα

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή

50 γρ. σταφίδες

50 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο λάδι διαδοχικά τη ζάχαρη και τα αλεύρια και προσθέτουμε και υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούντα υλικά. Προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρομένες και τα αμύγδαλα. Το βάζουμε σε ταψί για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Καλή όρεξη..haroupiXgala

Διαβάστε περισσότερα

Το παντοπωλείο

Επισκεφθείτε το Παντοπωλείο μας στην Άνω Γλυφάδα, στην οδό Μικράς Ασίας 145. Στα ράφια του θα βρείτε πέρα από τα προϊόντα του e-shop ποικιλία από προϊόντα Ζεάς, ψωμί Ζέας, παξιμάδια, γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλαντικά, κρασιά, τσίπουρο, τσικουδιά, χύμα ελληνικά όσπρια Πρεσπών, φρέσκο ζυμωτό ψωμί καθημερινά, μαναβική, ελαιόλαδα και πολλά άλλα προσεκτικά επιλεγμένα παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα. Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε και να σας εξυπηρετήσουμε!

Διαβάστε περισσότερα

Goji Berry (Γκότζι Μπέρυ)

Ονομάζεται και μούρο της ευτυχίας. Το Goji berry αποτελεί μία από τις πλουσιότερες πηγές βιταμινών και θρεπτικών ουσιών, γι’ αυτό και συχνά χαρακτηρίζεται ως μία «υπερτροφή» (superfood).

Περιέχει πάνω από 18 διαφορετικά είδη αμινοξέων και βιταμινών, όπως Β1, Β2, Ε και C, β-καροτένιο (περισσότερο από τα καρότα), καθώς και μέταλλα, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και φώσφορο. Θεωρείται το πρώτο σε περιεκτικότητα άγριο φρούτο αντιοξειδωτικών ουσιών.

Αν και η κλινική αποτελεσματικότητα του Goji berry δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί από την ιατρική έρευνα, φάνηκε σε εργαστηριακές μελέτες ότι διάφορα εκχυλίσματα και συστατικά του παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες φαρμακολογικές ιδιότητες, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι ένα ευεργετικό τρόφιμο για την πρόληψη και θεραπεία χρόνιων ασθενειών.

Ωστόσο, κάποιες από τις ευεργετικές δράσεις ήταν εμφανείς μόνο σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις συστατικών του καρπού, δηλαδή σε ποσότητες που δύσκολα μπορούν να ληφθούν με τη συμβατική κατανάλωση του τροφίμου.

Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες και κυρίως καλά σχεδιασμένες κλινικές δοκιμές με τα κατάλληλα φυτοχημικά εκχυλίσματα του καρπού του Goji, έτσι ώστε να αξιολογηθεί με βεβαιότητα η δυνατότητα του Goji να γίνει αποδεκτό επιστημονικά ως «ιατρικό» φυτό.

Καρπός Γκότζι (goji berries) από ορεινές περιοχές, ο μεγαλύτερος σε μέγεθος καρπός γκότζι
200γρ / 7.90€

Ο καρπός γκότζι HIMALAYA προέρχεται από ορεινές περιοχές, είναι δύο εως τρεις φορές μεγαλύτερος καρπός από το κοινό γκότζι και έχει γεμάτη φρουτώδη σάρκα.

Διαβάστε περισσότερα

Αλεύρι Triticum Dicoccum – ΖΕΑΣ

Η Ζεία (πληθυντικός Ζειαΐ), είναι δημητριακό των αρχαίων Ελλήνων.

Σύμφωνα με ευρήματα σε ανασκαφές στη Μικρά Ασία ανακαλύφθηκαν σπόροι ζείας από το 12.000 π.χ. Χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή του άρτου μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’20.

Οι αρχαίοι δεν έτρωγαν ψωμί από σιτάρι. Το σιτάρι το είχαν ως τροφή των ζώων και το (ονό­μαζαν πυρρό).

Στη μυκηναϊκή εποχή, κάθε σπίτι έφτιαχνε μόνο του το ψωμί που κατανάλωνε και για το λόγο αυτό είχε το χειροκίνητο μύλο του, που μετέτρεπε τη ζέα σε αλεύρι.

Περιέχει το αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην πέψη, την ευκολότερη πρόσληψη του ασβεστίου και του μαγνησίου.

Ο λιμήν Ζέας του Πειραιά οφείλει το όνομά του στις συναλλαγές ζέιας-ζέας που γίνονταν στην περιοχή την αρχαιότητα.

Οι αρχαίοι θεωρούσαν πολύ σημαντική και θρεπτική τη ζεία, γι’ αυτό και ο Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε τη στρατιά του μόνο με ζεία. Υπάρχουν αναφορές της στην Ιλιάδα, αλλά και από διάφορους κλασικούς. Οι Ιταλοί την ονομάζουν Faro και οι Γερμανοί Emmer (Getreide).

Ο επίσημος παγκόσμιος όρος για την Ζεία είναι Triticum Dicoccum.

πηγη: wikipedia

Διαβάστε περισσότερα

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Περισσότερες πληροφορίες

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο